Van Bronckhorst stipt positieve zaken aan na remise: 'Speelden heel goed'

Van Bronckhorst stipt positieve zaken aan na remise: 'Speelden heel goed'

10-03-2019 17:45
91

Giovanni van Bronckhorst vond Feyenoord heel goed spelen tegen Vitesse, maar de trainer is niet te spreken over de tegentreffer kort na rust. De Rotterdammers bleven daardoor steken op een 1-1 gelijkspel in Arnhem.

"Ik denk dat we de eerste helft uitstekend speelden. We wisten heel goed onder de druk van Vitesse uit te spelen. We creëerden heel veel mogelijkheden om de score te openen. Dat doe je gelukkig net voor rust. Dan ga je verdiend de rust in", analyseert Van Bronckhorst bij FOX Sports.

De vertrekkende trainer zag Vitesse meteen na rust langszij komen via Dauda. "In het eerste kwartier van de tweede helft maakten we het onszelf onnodig moeilijk. We krijgen te snel die goal tegen." Ridgeciano Haps, Cuco Martina en doelman Joris Delle gingen bovendien niet vrijuit. "Hij valt eigenlijk te makkelijk. De bal werd in de rug van Ridgeciano weggestoken en daarna kwam een snelle voorzet. We verwachtten dat niet, waardoor we te veel ruimte lieten tussen Joris en de laatste lijn. De bal kwam er precies tussen. Je zag dat er een beetje twijfel was bij Joris en de verdedigers."

"Zoals je die goal weggeeft, mag niet op dit niveau", vervolgt Van Bronckhorst, die echter ook de positieve punten aanstipt. "Tegenover die tegengoal staan wel een hele hoop positieve dingen. We spelen een hele goede wedstrijd en verdienen om te winnen. We belonen onszelf alleen niet als je kijkt naar het aantal mogelijkheden dat we hebben gecreëerd."