Update: Ook ED heeft Van Marwijk-nieuws, mogelijk bondscoachschap én PSV-functie

Update: Ook ED heeft Van Marwijk-nieuws, mogelijk bondscoachschap én PSV-functie

Gepubliceerd: zondag 10 maart 2019 om 20:54zo 10-03-2019 om 20:54

Bert van Marwijk is in beeld om bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten te worden, meldt Voetbal International zondagavond. De oud-trainer van onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal staat bovenaan een shortlist met vijf kandidaten.

Henk ten Cate staat eveneens op die lijst, net als de Kroaat Zlatko Dalic, de Argentijn Juan Antonio Pizzi en de Fransman Hervé Renard, momenteel actief als bondscoach van Marokko. Van Marwijk is volgens VI echter de meest aansprekende kandidaat om de Italiaan Alberto Zachheroni op te volgen. Die leidde de VAE naar de halve finale van de voorbije Azië Cup, waarin echter met 4-0 van Qatar werd verloren.

Van Marwijk is de aangewezen man om de Verenigde Arabische Emiraten naar het WK van 2022 is Qatar te gidsen. Het zou voor de verzameling aan oliestaten de eerste deelname sinds 1990 worden. Of de 66-jarige Deventenaar zijn eventuele werkzaamheden in het Midden-Oosten kan combineren met die in Eindhoven, is vooralsnog niet duidelijk.

Update 20.54: Ook het Eindhovens Dagblad meldt dat Van Marwijk in de belangstelling staat van de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens het medium blijft Van Marwijk zijn eventuele nieuwe trainersklus combineren met zijn functie bij PSV, waar hij als klankbord voor trainer en schoonzoon Mark van Bommel dient.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws