Eerste competitienederlaag voor Solskjaer: Arsenal neemt cruciale vierde plek over

10-03-2019 19:25
45

Manchester United heeft voor het eerst sinds het aantreden van manager Ole Gunnar Solskjaer een Premier League-wedstrijd verloren. Arsenal bezorgde The Mancunians hun eerste competitienederlaag sinds medio december en klom naar de cruciale vierde plaats.

Granit Xhaka brak de wedstrijd na elf minuten spelen open. De Zwitser liet een schot van afstand los en doelman David De Gea verkeek zich volledig op de zwabberbal: 1-0. Manchester United kon, vier dagen na de wonderlijke Champions League-ontsnapping tegen Paris Saint-Germain, nauwelijks een vuist maken en had bovendien veel pech. Romelu Lukaku en Fred raakten het aluminium en doelman Bernd Leno hield Lukaku van de gelijkmaker af.

Na rust slaagde Arsenal er vrijwel drie kwartier lang in om Manchester United weg te houden uit het eigen strafschopgebied. Twintig minuten voor tijd kregen The Gunners bovendien een strafschop. Alexandre Lacazette ging naar de grond na licht contact met Fred en Pierre-Emerick Aubameyang legde de 2-0 eindstand vast vanaf de stip.

Arsenal komt hierdoor op 60 punten, springt over Manchester United heen en neemt de o zo belangrijke vierde plek, goed voor Champions League-kwalificatie, in handen. De achterstand op nummer drie Tottenham Hotspur is slechts één punt. Nummer zes Chelsea heeft 57 punten, maar moet nog een wedstrijd inhalen.