Rutten en assistent niet op één lijn bij Anderlecht: 'Ben ik het niet mee eens'

Rutten en assistent niet op één lijn bij Anderlecht: 'Ben ik het niet mee eens'

10-03-2019 22:04
15

Fred Rutten is niet blij met uitspraken die zijn Zweedse assistent Pär Zetterberg recentelijk deed. Zetterberg zei eerder deze week in Belgische media dat Anderlecht meer lange ballen moet geven. Rutten is het daar niet mee eens, vertelde hij zondagavond na de overwinning op KV Kortrijk.

"Of ik het daar mee eens ben? Nee", aldus Rutten op de persconferentie. "Daarin verschillen wij van mening. Ik ben het daar absoluut niet mee eens." 

"Je moet jonge spelers niet zeggen wat ze moeten doen. Jonge spelers moet je laten ontplooien in de kwaliteit die ze hebben. Al dat andere gaat in de toekomst wel gebeuren. Ik leg mijn spelers nooit op wat ze moeten doen. Dat doe ik zeker niet bij toptalenten, want die hebben dat van zichzelf."

"Ik vind het vreemd dat een grote speler dat zo publiekelijk zegt. Dat verbaast mij een beetje, maar het stoort mij niet. We zitten in een land waar een mening vrij gegeven mag worden. Maar ik denk dat als je onderdeel bent van het geheel, dat je gepast moet omgaan met wat je publiekelijk zegt."

Anderlecht staat na zondag op de vijfde plaats in de Jupiler Pro League.