VP's Elftal van de Week: Fryslân Boppe, duo van Ajax en Willem II, Gastón wie?

VP's Elftal van de Week: Fryslân Boppe, duo van Ajax en Willem II, Gastón wie?

11-03-2019 10:00 Laatste update: 10:02
22

Het beste Eredivisie-elftal van speelronde 25 is een divers gezelschap. Zeven clubs leveren minstens één afgevaardigde aan dit selecte gezelschap. Ajax en Willem II vinden zelfs twee spelers terug, maar sc Heerenveen is de hofleverancier van het elftal.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
Een vaste gast in het Elftal van de Week. Unnerstall pakte tegen Excelsior uit met een serie waanzinnige reflexen en redde daarmee de punten voor VVV. Jeroen Zoet kan zijn borst alvast natmaken, gezien de vorm waarin zijn toekomstige concurrent al anderhalf jaar lang verkeert.

Fernando Lewis (Willem II)
Was er een tijdje uit geweest met een blessure en vond zichzelf tegen De Graafschap plotseling terug als centrale verdediger. Lewis bekroonde zijn sterke optreden na een uur spelen: na een indrukwekkende sprint van eigen helft behield hij zijn kalmte en legde hij de bal keurig binnen in de verre hoek.

Darryl Lachman (PEC Zwolle)
Verbannen door John van 't Schip, in genade aangenomen door Jaap Stam. De centrale verdediger maakte zondag tegen AZ zijn eerste minuten na de winterstop en hield zich keurig staande. Knap, gezien de belabberde seizoenshelft die Lachman achter de rug heeft.

Daniel Höegh (sc Heerenveen)
Höegh had zaterdagavond niet de meest makkelijkste taak: leiding geven aan één van de meest gepasseerde defensies van Nederland, met een 'gemaakte' rechtsback en een Zweedse basisdebutant naast zich. De Deense captain kon de boel echter aardig bij elkaar houden. De vliegende tackle waarmee hij Tomas Necid van een treffer afhield, verdient een extra vermelding.

Hakim Ziyech (Ajax)
Speelde dinsdagavond in Madrid dé wedstrijd van zijn leven en was ook tegen Fortuna Sittard prima op dreef. Strooide met ragfijne passjes, voordat hij een kwartier voor tijd een applauswissel kreeg.

Mohammed Ihattaren (PSV)
Gastón wie? Erick wie? De PSV-aankopen van zeven en zes miljoen zijn moeten voorlopig tweede viool spelen dankzij een zeventienjarig schoffie uit Utrecht. De creatieve Ihattaren zorgt voor nieuwe impulsen bij de koploper, die zo moeizaam uit de winterstop was gekomen.

Michel Vlap (sc Heerenveen)
De man uit Sneek schoot tegen ADO Den Haag zijn dertiende en veertiende treffer van het seizoen binnen: waanzinnige cijfers voor een aanvallende middenvelder van een middenmoter. Zijn combinaties met Sam Lammers waren een lust voor het oog. Vlap solliciteert al wekenlang naar een fraaie transfer.

David Neres (Ajax)
De meeste van zijn ploeggenoten speelden The Match After uit in wandeltempo, maar Neres had er zin in tegen Fortuna Sittard. De Braziliaan dartelde door de groen-gele defensie, scoorde twee keer en had de pech dat Kasper Dolberg zijn loepzuivere voorzet niet tot doelpunt promoveerde.

Sam Lammers (sc Heerenveen)
We kwamen zijn naam net al tegen: Vlap en Lammers stuwen elkaar de laatste weken tot grote hoogten. De PSV-huurling etaleerde in Den Haag zijn schitterende balbehandeling, leidde de 0-1 van Vlap in en noteerde nummer zijn veertiende competitiegoal dit seizoen. Kijken we mee, Mark van Bommel?

Alexander Isak (Willem II)
De Nieuwe Zlatan, De Man van 9 miljoen: Isak arriveerde met hooggespannen verwachtingen in Tilburg, maar laat wekelijks zien dat hij een aanwinst van de Eredivisie is. De snelle, sterke én dynamische spits velde De Graafschap met twee doelpunten.

Sheraldo Becker (ADO Den Haag)
Twee goals en vijf assist na de winterstop: sprintkanon Becker is niet de meest populaire ADO-speler, maar steekt de laatste maanden in prima vorm. Tegen Heerenveen zorgde hij weer negentig minuten lang voor dreiging en leverde hij zeer behoorlijke voorzetten af. De afstemming met zijn ploeggenoten mag echter wel wat beter.