Van der Sar: 'Of De Ligt zeker vertrekt bij Ajax? Nou, dat weet ik niet zeker'

Van der Sar: 'Of De Ligt zeker vertrekt bij Ajax? Nou, dat weet ik niet zeker'

10-03-2019 23:25 Laatste update: 23:32
75

Edwin van der Sar bevestigt noch ontkent het gerucht dat de NOS zondag naar buiten bracht over Matthijs de Ligt. Commentator Joep Schreuder zei dat de transfer van de Ajax-aanvoerder in een stroomversnelling is gekomen en mogelijk snel rondkomt. 

Studio Voetbal-presentator Tom Egbers confronteert Van der Sar met het gerucht dat Juventus en FC Barcelona met elkaar concurreren om De Ligt. "Desgevraagd reageer ik niet op geruchten die jij via jouw contacten binnenkrijgt, maar het is geen geheim dat Matthijs gewild is door Europese topclubs. Dat verdient hij ook door hoe hij speelt, wat hij laat zien, hoe hij spreekt en het leiderschap dat hij laat zien."

"Of hij zeker vertrekt? Nou, dat weet ik niet zeker. Het liefst natuurlijk niet. De jongens willen graag bij een Europese topclub spelen. Laten we kijken of we met Ajax weer die Europese topclub kunnen zijn en wat wij kunnen doen om de jongens te behouden." Arno Vermeulen stelt Van der Sar de vraag wat Ajax kan doen. "Dat is aardig tegen ze zijn, maar het zal ook met geld en uitdaging te maken hebben."

Van der Sar erkent dat De Ligt een van de meest gewilde Ajax-spelers is. "Alex Ferguson zei twee jaar geleden in Stockholm (bij Europa League-finale, red.) al dat De Ligt dé speler gaat worden. Dat dachten wij ook, maar hij was toen pas zeventien. Hij was onze beste speler in de Europa League-finale. Matthijs' ontwikkeling is fenomenaal. Hij wil ook Europese wedstrijden spelen en heeft dat ook nodig voor zijn ontwikkeling. Dat hebben we hem met z'n allen kunnen bieden door ons te kwalificeren voor de Champions League."

Ajax heeft een belangrijke stap gezet door het salarisplafond te verhogen. "Dat hebben we met elkaar gedaan. We hebben een directie van vijf man en een raad van commissarissen die toezicht heeft op het beleid. In het meerjarenplan staat dat we structureel tot de top twintig van Europa willen behoren. Daar zijn stappen voor nodig. We hebben een aantal stappen gezet deze zomer."

Lees ook: NOS heeft nieuws: "Er is versnelling in de transfer rond Matthijs de Ligt"