Neres drukte teammanager Brazilië weg: 'Mijn beste week ooit als voetballer'

Neres drukte teammanager Brazilië weg: 'Mijn beste week ooit als voetballer'

11-03-2019 06:50
33

David Neres nam tot twee keer toe niet op toen hij werd gebeld door de teammanager van het Braziliaanse elftal. De 22-jarige aanvaller van Ajax herkende het telefoonnummer niet.

"Maar nadat tussen mijn WhatsApp-berichten hetzelfde nummer stond en ik zag van wie het was, heb ik direct teruggebeld", lacht Neres in gesprek met De Telegraaf. Hij kreeg door de blessure van Vinicius Junior voor het eerst in zijn loopbaan een uitnodiging voor de Seleção.

Voor Neres komt daarmee een droom uit. "Het is ongelooflijk wat er deze week is gebeurd", doelt de dribbelaar ook op de sensationele zege op Real Madrid in de Champions League, waarin hij scoorde. "Het is zeker mijn beste week ooit als voetballer."

"Als ik in januari naar China was gegaan (Guangzhou Evergrande bood 45 miljoen euro, red.), dan had ik deze uitnodiging misschien niet gekregen", beseft Neres. "Of ik teleurgesteld was? Nee, ik speel voor Ajax en had hier een doorlopend contract. Ik heb altijd mijn best gedaan. Er is sindsdien ook veel veranderd."

Lees ookNeres voor het eerst bij Braziliaanse selectie door blessure Vinicius Junior