Van der Sar: 'Hij heeft Ajax heel hoog zitten, belangrijk dat hij behouden blijft'

Van der Sar: 'Hij heeft Ajax heel hoog zitten, belangrijk dat hij behouden blijft'

11-03-2019 07:18 Laatste update: 10:00
27

Het succes in de Champions League legt Ajax geen windeieren. Algemeen directeur Edwin van der Sar bespreekt bij Studio Voetbal de optie om de Johan Cruijff Arena te kopen, maar kent ook de keerzijde van het succes: van alle kanten wordt aan spelers getrokken.

"Wij willen structureel aanhaken bij de Europese top: halve finale of finale in de Europa League of overwinteren in de Champions League", vertelt Van der Sar, die met Ajax meer dan honderd miljoen euro op de bank heeft. Het kopen van het stadion is desondanks niet meteen het doel. "Dat zouden we best willen, maar het heeft niet onze prioriteit. De meeste grote clubs hebben hun eigen stadion. Bij ons ligt dat gecompliceerd, maar we willen graag meer zeggenschap."

De Amsterdammers nemen komende zomer afscheid van Frenkie de Jong, terwijl ook voor Matthijs de Ligt veel belangstelling is. En hoe zit het met Hakim Ziyech en Dusan Tadic? "Ziyech heeft vorig jaar een transferverzoek ingediend, maar de juiste club kwam niet. Wij willen hem graag houden. En Tadic heeft zelf volgens mij aangegeven dat hij nergens heen gaat. Hij heeft een vierjarig contract getekend en zijn droom is om landskampioen te worden en Champions League te spelen."

Niet alleen de spelers, ook directeur spelersbeleid Marc Overmars staat er goed op. Hij zou in beeld zijn bij Arsenal, al lijkt de voorkeur uit te gaan naar Monchi. "Het zou kunnen dat hij een gesprek heeft gehad met Arsenal. Praten staat vrij", stelt Van der Sar. "Maar deze club, Ajax, heeft ons veel gebracht en wij willen deze club verder omhoog brengen. Ik weet dat Marc Ajax heel hoog heeft zitten. Het is heel belangrijk dat hij behouden blijft."

Lees ook: Van der Sar: 'Of De Ligt zeker vertrekt bij Ajax? Nou, dat weet ik niet zeker'