De Boer geconfronteerd met onvrede van Atlanta-fans: Ze zijn een beetje verwend

De Boer geconfronteerd met onvrede van Atlanta-fans: "Ze zijn een beetje verwend"

11-03-2019 08:21 Laatste update: 08:50
24

Frank de Boer werd op de persconferentie na de wedstrijd tussen Atlanta United en FC Cincinatti geconfronteerd met de onvrede die veel Atlanta-fans hebben. De Boer reageerde door te stellen dat de supporters op basis van vorig seizoen 'een beetje verwend zijn'.

De club werd in december kampioen van de Major League Soccer. "Ze zijn een beetje verwend met de resultaten van vorig seizoen. Iedereen verwacht iets. Dat is ook normaal", zegt De Boer na de 1-1 tegen Cincinatti. "Iedereen heeft gezien wat er met Toronto gebeurde toen ze in de Champions League speelden. Ze waren niet gewend om drie wedstrijden per week te spelen. In zeventien dagen hebben we vijf wedstrijden gespeeld. Dat is heel veel. Iedereen heeft honderd procent gegeven voor een goed resultaat."

De Boer en de Atlanta-spelers werden getrakteerd op een fluitconcert. "Ik denk niet dat het eerlijk is. Iedereen werkt erg hard. Het is niet dat de spelers geen honderd procent gaven. Zij kregen de eerste kans pas in de 88e minuut. Het is dan lastig om een goal te voorkomen. Achterin stonden we erg goed. Ze deden het fantastisch. Het is niet eerlijk naar het team."

De Boer speelt bij Atlanta in een 3-4-3-systeem. De trainer overweegt dat aan te passen als hij dat nodig vindt. "Natuurlijk denk je daar aan. Je moet ook denken: oké, wat heb ik nu? Is dit de juiste manier om te doen? Vorig seizoen speelden ze in alle belangrijke wedstrijden in dit systeem, dus ik ben niet iemand die ineens verandert."

"Je moet er wel over nadenken. Dat doen we als staf. Ik vraag me ook af wat het beste voor dit team is. Als 4-4-2 beter is dan 4-3-3, twijfel ik niet om het te veranderen."

Lees ook: De Boer krijgt wederom een dreun bij Atlanta United en wint opnieuw niet