'Ik heb Stam nu twee maanden meegemaakt en ben daar erg onder de indruk van'

'Ik heb Stam nu twee maanden meegemaakt en ben daar erg onder de indruk van'

11-03-2019 08:09
25

De overstap van Jaap Stam naar Feyenoord in de zomer is met gemengde gevoelens ontvangen bij PEC Zwolle, zo laat de trainer weten aan De Telegraaf. De spelers van de Overijsselse club zijn er echter van overtuigd dat hij het goed gaat doen in De Kuip.

"Ik heb heel mooie reacties gehad, maar ook veel teleurgestelde reacties omdat ik hier zo kort zit", zegt Stam. "Soms moet je een keuze maken voor jezelf, die voor anderen teleurstellend is. Maar er zijn ook veel mensen heel positief. Die gunnen het mij en denken dat het de juiste club voor mij is."

Wedden

Meer odds

In die laatste groep vallen de spelers van PEC. "Hij is een goede, duidelijke trainer, die niet schroomt om pittig of fel te zijn. Hij heeft ook een uitstraling die daar past", zegt Zian Flemming. "Hij staat voor hard werken, maar dat gaat ook gepaard met verzorgd voetbal. Die combinatie willen ze bij Feyenoord ook graag zien." Doelman Mickey van der Hart denkt dat Stam klaar is voor Feyenoord. "Ik heb hem nu twee maanden meegemaakt en ik ben erg onder de indruk van de manier waarop hij werkt. Ik snap wel dat Feyenoord bij hem uitkomt."

Ook Pelle Clement steekt zijn bewondering voor Stam niet onder stoelen of banken. De twee kennen elkaar van Jong Ajax en Reading. "De trainer kan heel goed zijn ideeën overbrengen. En als hij iets zegt, luistert iedereen. Een trainer kan wel natuurlijk gezag hebben, maar als hij alleen maar onzin uitkraamt, haak je binnen een week ook af. Dat is bij hem absoluut niet het geval."