Van Hooijdonk looft Kökcü en snapt De Jong niet: 'Helemaal nog niet gezien'

Van Hooijdonk looft Kökcü en snapt De Jong niet: 'Helemaal nog niet gezien'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 08:38ma 11-03-2019 om 08:38

Orkun Kökcü moet altijd basisspeler zijn bij Feyenoord, vindt Pierre van Hooijdonk. De Turkse middenvelder verving Tonny Vilhena tegen Vitesse en maakte met een doelpunt én goed speel veel indruk.

"Ik vond hem fantastisch spelen. Als ik hem zo zie spelen als vandaag (zondag, red.)..Altijd alles naar voren willen spelen, goede aannames. Hij is altijd aanwezig in de zestien, doordraaien, doorbewegen. Ik vind het jammer dat we hem nu mogen zien nu het seizoen eigenlijk gespeeld is voor Feyenoord", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

"Ik vind het een genot om naar te kijken. Voor mij was het een openbaring omdat ik hem niet goed kende. Het is een moderne middenvelder zoals je ze hoopt te zien. Een speler die in zijn eigen zestien kan verdedigen, maar ook open kan draaien."

Van Hooijdonk vindt dat Giovanni van Bronckhorst altijd voor Kökcü moet kiezen. "Ja, dat vind ik wel. Jan de Jong (algemeen directeur Feyenoord, red.) zei vorige week dat Feyenoord vol voor de jeugd gaat. Welke jeugd dan?, denk ik dan. Dylan Vente hebben we dan gezien. We hebben dit seizoen nog helemaal geen eigen jeugd gezien. Deze jongen debuteerde goed tegen FC Emmen en speelde nu weer zo goed. Stel hem elke week op, alsjeblieft."

Lees ook: "Mijn volgende stap is basisspeler worden bij Feyenoord"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws