ED: zaakwaarnemer Pereiro wil niet verlengen, gedwongen verkoop dreigt

ED: zaakwaarnemer Pereiro wil niet verlengen, gedwongen verkoop dreigt

11-03-2019 10:42
40

Paco Casal, de zaakwaarnemer van PSV'er Gastón Pereiro, is 'niet genegen' om het contract van zijn cliënt te verlengen. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad maandag. De huidige verbintenis van Pereiro loopt door tot medio 2020. 

Het ED noemt de situatie van Pereiro een 'heikele kwestie'. Voormalig technisch manager Marcel Brands deed al meerdere pogingen om de verbintenis van de Uruguayaan te verlengen, maar telkens kreeg hij nul op het rekest van Casal. Omdat het contract van de linkspoot aan het einde van het seizoen 2019/20 afloopt, is PSV komende zomer mogelijk al gedwongen om Pereiro te verkopen. 

Casal 'trekt achter de schermen aan de touwtjes', schrijft het ED, en een nieuw contract voor zijn cliënt lijkt dus geen prioriteit te hebben. Als er voor de zomer nog geen duidelijkheid is over een nieuwe verbintenis, ontstaat er een situatie waarin PSV niet anders kan dan Pereiro in de etalage zetten.

'De goede statistieken van de Uruguayaan zullen zeker voor geïnteresseerden zorgen', stelt het ED. 'De vraag is echter wat Casal in dat scenario gaat doen, aangezien ook Pereiro met een verkoop zal moeten instemmen.'

Pereiro (23) is momenteel geen basisspeler in Eindhoven. PSV-trainer Mark van Bommel gaf tijdens de laatste twee duels de voorkeur aan tiener Mo Ihattaren.