Louis gaat me toch tekeer. Ongelooflijk, ben je wel wel goed bij je hoofd?

"Louis gaat me toch tekeer. Ongelooflijk, ben je wel wel goed bij je hoofd?"

11-03-2019 11:38 Laatste update: 11:59
15

Acht jaar lang was Gerard van der Lem de vaste assistent-trainer van Louis van Gaal. De twee waren bij Ajax twee handen op één buik, vertelt Van der Lem in gesprek met het Noordhollands Dagblad, maar soms vond hij dat Van Gaal te ver ging met zijn gedrag. 

Van der Lem, die afgelopen week zijn biografie publiceerde, liet in sommige situaties duidelijk blijken wat hij van het gedrag van Van Gaal dacht. "We hadden een man bij Ajax die etentjes en evenementen voor het eerste organiseerde. In het eerste seizoen speelden we thuis gelijk. Het ging nog niet zo goed met Ajax. Die man had op verzoek van Louis een restaurant geregeld. Dat vertelde hij Louis pal na de wedstrijd, wat niet het juiste moment was", noemt Van der Lem één specifiek voorbeeld.

"Louis gaat me toch tekeer. Ongelooflijk, ben je wel wel goed bij je hoofd?, kreeg die man te horen. Je zag hem in elkaar krimpen. Toen zei ik tegen Louis: die man staat in dienst van jou. Ik heb zo'n hekel aan je als je dat doet. De volgende dag bood hij aan die man zijn excuses aan."

Bij Ajax en FC Barcelona was Van der Lem assistent van Van Gaal. Zijn biografie, van de hand van journalist Edwin Struis, ligt sinds afgelopen week in de winkel.