Voetbal International: Ajax richt vizier op Pierie, Scherpen-bod in de maak

Voetbal International: Ajax richt vizier op Pierie, Scherpen-bod in de maak

11-03-2019 12:16 Laatste update: 13:13
150

Ajax en directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn 'bijzonder gecharmeerd' van Kik Pierie. Dat meldt Voetbal International maandag. Zijn werkgever sc Heerenveen is bereid om komende zomer mee te denken over een verkoop van de achttienjarige verdediger. VI bevestigt daarnaast de belangstelling voor Kjell Scherpen. 

Het contract van Pierie loopt in de zomer van 2020 af. Daarom heeft Heerenveen binnenkort een laatste mogelijkheid om nog een aardig bedrag te verdienen aan de jeugdinternational. Pierie is al enkele seizoenen basisspeler in Friesland. Heerenveen is al 'enige tijd' in gesprek met Pierie over een nieuwe verbintenis, weet VImaar de toekomst van de linkspoot lijkt niet in het Abe Lenstra Stadion te liggen.

Wedden

Meer odds

Een eventuele overstap van Pierie naar de Johan Cruijff Arena wordt mogelijk gekoppeld aan Dennis Johnsen. De Noorse buitenspeler, eigendom van Ajax, is momenteel op huurbasis actief in Friesland. Ajax zou de aanvaller kunnen inzetten als wisselgeld. 

Scherpen
VI bevestigt de interesse van Ajax in Kjell Scherpen. Eerder op de dag schreef het Dagblad van het Noorden al dat de negentienjarige goalie van FC Emmen op het verlanglijstje van de club staat. Aax heeft zich eerder dit seizoen in Emmen gemeld voor Scherpen en kreeg toestemming voor een 'oriënterend gesprek' met de tiener, weet het medium. 

'De verwachting is dat Ajax op korte termijn daad bij woord zal voegen met een bod op Scherpen', schrijf VI. Een scenario waarin de sluitpost komend seizoen wordt terugverhuurd aan Emmen behoort tot de opties. 

Lees ook: Onderhandelingen 'muurvast': 'Vreemd als Kjell al rond zou zijn met Ajax'