Feyenoord zwaar gestraft voor vuurwerk tegen PSV: heel vak moet leeg blijven

Feyenoord zwaar gestraft voor vuurwerk tegen PSV: heel vak moet leeg blijven

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 13:38ma 11-03-2019 om 13:38

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Feyenoord een straf opgelegd naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens het duel met PSV op 2 december. Voor het treffen met sc Heerenveen op donderdag 4 april moet Vak S leeg blijven in De Kuip.

Feyenoord krijgt bovendien een boete van 15.000 euro opgelegd, meldt de Rotterdamse club. De tuchtcommissie neemt met de zware sancties één-op-één het voorstel over van de aanklager betaald voetbal. Het verweer van Feyenoord dat de sanctie buitenproportioneel is, vindt daarmee geen gehoor. De club vindt het onjuist dat een heel vak opdraait voor de acties van een klein deel. De tuchtcommissie nam in het oordeel mee dat Feyenoord al vaker is bestraft.

Stadiondirecteur Jan van Merwijk wordt 'moedeloos' van de groep aanwezigen die vuurwerk, fakkels en rookpotten blijft afsteken. "Als club en stadion doen we er van alles aan om vuurwerk te weren. Er wordt gefouilleerd, we zetten honden in en denken nu toch weer na over het plaatsen en structureel richten van nog meer camera's op bepaalde vakken en overige extra maatregelen om de pakkans van daders te vergroten. Maar we willen ook gastvrij blijven voor die 99 procent die hier wel gewoon naartoe komt voor een mooie en leuke voetbalmiddag of -avond."

"Helaas lijkt het er vooralsnog op dat het deze groep vooral te doen is om het te verpesten voor de club en de rest van het publiek, in plaats van het daadwerkelijk positief steunen van het team", baalt Van Merwijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws