'Real is natuurlijk geen PSV, wellicht dat wij straks gaan stunten in Amsterdam'

'Real is natuurlijk geen PSV, wellicht dat wij straks gaan stunten in Amsterdam'

11-03-2019 13:52
141

René van de Kerkhof kijkt uit naar de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV op 31 maart. Het Eindhovense clubicoon beseft wel dat het momentum momenteel bij de Amsterdamse rivaal ligt.

"PSV begon als een wervelwind, maar al snel zakte de ploeg terug", blikt Van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant terug op het thuisduel met NAC Breda (2-0). "Ja, PSV pakte die drie punten, maar in deze wedstrijd tegen nota bene de hekkensluiter van de Eredivisie, had PSV toch echt meer aan het doelsaldo moeten werken. NAC was bedroevend, maar PSV stelde daar tegenover ook niks."

Wedden

Meer odds

PSV koestert nog altijd een voorsprong van vijf punten op Ajax, maar de ploeg van trainer Erik ten Hag heeft nog één duel tegoed. Het onderlinge treffen in de Johan Cruijff Arena kan wel eens cruciaal zijn. "Ajax is in vorm", weet Van de Kerkhof. "Die club leverde afgelopen week een fenomenale stunt door Real Madrid naar huis te sturen. Ik denk dat we allemaal hebben genoten van die wedstrijd."

Zijn broer Willy van de Kerkhof is het daar mee eens. "Ajax is in de vorm van z'n leven. Dit wordt de kraker van het jaar." Toch gelooft René in de kansen van PSV. "Real is natuurlijk geen PSV. Er is nog altijd hoop. Wellicht dat wij nu gaan stunten, straks in Amsterdam."