Update: Spaanse media overtuigd van sensationele terugkeer van Zidane

Update: Spaanse media overtuigd van sensationele terugkeer van Zidane

11-03-2019 16:15 Laatste update: 16:12
64

Volop geruchten maandag in Spanje over de toekomst van Real Madrid-trainer Santiago Solari én zijn mogelijke opvolger. Volgens Cadena COPE krijgt Solari op zeer korte termijn zijn congé en gaat Real niemand minder dan Zinedine Zidane terughalen naar de club. 

Na afgelopen seizoen nam Zidane afscheid van De Koninklijke. De Franse legende deed dat met onder meer drie Champions League-titels op zak. Zijn opvolger Julen Lopetegui hield het slechts enkele maanden vol en ook voor Solari lijkt binnen afzienbare tijd het doek te vallen. Real is reeds uitgeschakeld in de titelstrijd en afgelopen week knikkerde Ajax de Spaanse grootmacht op sensationele wijze uit de Champions League. 

Wedden

Meer odds

Cadena COPE weet dat voorzitter Florentino Pérez van plan is om Solari maandag of dinsdag op straat te zetten. Pérez zou al een goed gesprek achter de rug hebben met Zidane. De momenteel clubloze oefenmeester is blijkbaar bereid om weer in dienst te treden bij De Koninklijke. 

Karanka
El Pais en ABC melden maandag óók dat Solari waarschijnlijk deze week ontslagen wordt. Zij geloven echter niet dat Zidane voor een rentree staat. Het is waarschijnlijker dat Aitor Karanka, oud-speler van Real, tot het einde van het seizoen wordt aangesteld als interim-trainer. Daarna gaat Real een poging wagen om Mauricio Pochettino, Jürgen Klopp of Zidane aan te stellen. De Franse vedette zou echter een voorkeur hebben voor Juventus. Ook José Mourinho wordt genoemd. 

Update 16.15: Inmiddels lijkt het niet de vraag óf, maar hoe laat Real Madrid maandag onthult dat Zidane inderdaad weer aan de slag gaat in Santiago Bernabéu. Letterlijk alle media in Spanje weten zeker dat de Fransman inderdaad de nieuwe trainer wordt van de club. Onder meer Marca heeft geen enkele twijfel. Er wordt druk gespeculeerd over het tijdstip waarop Real met witte rook komt. Mogelijk is dat al om 18.00 uur.