'Doorgedraaide zaakwaarnemer bedreigde Overmars en Van der Sar maandenlang'

'Doorgedraaide zaakwaarnemer bedreigde Overmars en Van der Sar maandenlang'

11-03-2019 15:46 Laatste update: 15:51
50

Ajax-directeuren Edwin van der Sar, Marc Overmars en Jeroen Slop zijn 'maandenlang' bedreigd en belaagd door een zaakwaarnemer. Het Openbaar Ministerie verdenkt Stefano van D. ervan dat hij tal van mails, brieven en appjes heeft gestuurd naar de drie. Dat bericht het Algemeen Dagblad maandag. 

De directieleden werden door de 'doorgedraaide, gefrustreerde' zaakwaarnemer zelfs opgezocht in hun woonplaats. Van D. liet berichten en briefjes achter onder ruitenwissers van de auto's van de directeuren. 'Jammer dat het zo moet gaan. Zoals ze mij in de jeugdgevangenis hebben geleerd: wie niet horen wilt, die moet maar voelen!', stond er in een van de vele berichten, weet het AD

En in een ander bericht: 'Mark my words, na 12 maanden vernederen ga ik jou live live live laten zien wie jullie denken kapot te maken.'

Volgens het OM hebben de dreigementen van oktober 2017 tot september 2018 geduurd. 'Dringende verzoeken' om te stoppen en zich niet meer te vertonen op het trainingscomplex van Ajax én en in de kantoren van de club, werden in de wind geslagen door Van D. 

De Wit
Ajax wil niets kwijt over de bedreigingen en de kwestie. Van D. was de zaakwaarnemer van Mees de Wit. De Wit werd in oktober 2017 door Michael Reiziger, trainer van Jong Ajax, tijdelijk uit de selectie gezet. Of er enig verband is met de bedreigingen aan het adres van de directie, is onbekend. 

Van D. en zijn advocaat Gerald Roethof zijn vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar, meldt het AD.