Transfervrije Ruiter (31) zoekt nieuw avontuur: 'Ik wil graag verder kijken'

Transfervrije Ruiter (31) zoekt nieuw avontuur: 'Ik wil graag verder kijken'

11-03-2019 17:15
26

Robbin Ruiter hoopt komende zomer op een mooi, nieuw avontuur. Het contract van de 31-jarige sluitpost loopt af bij Sunderland. Sinds 2017 speelt Ruiter voor de club. 

Een langer verblijf bij The Black Cats lijkt uitgesloten voor de voormalig keeper van FC Utrecht en FC Volendam. "We hebben daarover nog niet gesproken, maar ik wil zelf ook graag verder kijken. Ergens heen waar ik meer uitzicht heb op speeltijd. Hier was de manager meteen duidelijk: vóór zijn komst had hij in de goal zijn keuze al gemaakt", zegt Ruiter in gesprek met Voetbal International. 

"Hij nam een eigen keeper mee en zou die ook niet snel gaan wisselen. Goudeerlijk, maar leuk is anders. Ik geef niet op, blijf me inzetten voor deze verschrikkelijk mooie club. Er waren in de zomer en in de winter voor mij wel andere opties. Maar ze waren sportief of financieel niet mooi genoeg om Sunderland voor te verlaten."

De routinier 'staat overal voor open'. "Terug naar Nederland, een andere club in Engeland; ik zie het wel. Maar eerst wil ik mijn tijd hier positief afsluiten."

Lees ook: 'Lullige beelden' van Ruiter in Netflix-docu: "Een gigantische ketser"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s