'Het is nu wel Frank 'zero wins' de Boer, maar een ontslag is niet aan de orde'

'Het is nu wel Frank 'zero wins' de Boer, maar een ontslag is niet aan de orde'

11-03-2019 21:45
30

Robert Maaskant gelooft niet dat Frank de Boer nu al op de schopstoel zit bij Atlanta United. De technisch manager van Almere City heeft zelf een verleden in de Major League Soccer en stelt dat er geen sprake is van druk vanuit de media.

"De media letten vooral op het aantal overwinningen en dus is het nu wel Frank ‘zero wins’ de Boer. Maar druk vanuit de pers? Totaal niet", stelt Maaskant tegenover het Algemeen Dagblad. "Het land is zo groot dat er een wereld tussen zit als je met, pak 'm beet, Seattle in Florida speelt. Het is maar een klein stukje in de krant, al neemt de aandacht wel toe. Soms mis je ook wel de druk."

Wedden

Meer odds

Dat betekent natuurlijk niet dat er in de MLS geen trainers worden ontslagen. "Het gaat vooral om gedrevenheid, hoe je overkomt op je publiek. Ik hoorde Frank laatst zeggen dat het wel veel reizen is. Ja, denk ik dan, dan ben je niet goed voorbereid. Het is echt anders dan een team in Europa coachen."

Het begin van De Boer bij Atlanta United is stroef te noemen. Van de vier officiële duels verloor hij er drie. Volgens Maaskant heeft De Boer echter nog wel even tijd. "Nee, een ontslag is niet aan de orde."

Lees ookDe Boer krijgt wederom een dreun bij Atlanta United en wint opnieuw niet