Ajax 'supertrots' op Neres na droomweek: 'Er zijn zoveel goede voetballers'

Ajax 'supertrots' op Neres na droomweek: 'Er zijn zoveel goede voetballers'

11-03-2019 22:20 Laatste update: 22:22
98

Ajax is trots op David Neres. De buitenspeler beleefde een droomweek: hij scoorde voor de Amsterdammers in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid en werd vervolgens ook nog geselecteerd voor de Seleção.

Volgens Ajax-trainer Ten Hag is Neres in zijn nopjes met zijn selectie voor de Goddelijke Kanaries. "Hij is natuurlijk supertrots en wij ook op hem. Want het is niet niks als je voor de Seleção wordt opgeroepen. Er zijn zoveel goede voetballers. Als je daar dan voor wordt uitgenodigd is dat heel erg bijzonder", aldus de trainer voor de camera van Ajax TV.

Ten Hag vindt dat Neres zich uitstekend heeft ontwikkeld. "Dit seizoen heeft hij niet altijd op zijn favoriete positie gespeeld, als rechteraanvaller. Maar hij heeft zich wel ontwikkeld op andere posities. Hij is dus niet meer zo eenkennig. Misschien heeft hij zijn beste wedstrijden nog wel op links gespeeld: Bayern München, Real Madrid, waar hij echt ongrijpbaar was", aldus Ten Hag. "Hij is een absolute liefhebber. Een straatvoetballer. Hij leeft van rendement, van goals en assisten."