'Feyenoord moet een keuze maken: nu zit hij te verpieteren op de bank'

'Feyenoord moet een keuze maken: nu zit hij te verpieteren op de bank'

11-03-2019 22:59 Laatste update: 23:02
51

Mario Been vindt dat Feyenoord een duidelijke keuze moeten maken in het beleid. De oud-trainer van de Rotterdammers zou het mooi vinden als de club zich meer focust op de jeugd.

"Ik denk wel dat Feyenoord beleidtechnisch gezien een keuze moet maken van hoe gaan we verder?", stelt Been bij FC Rijnmond van RTV Rijnmond. "Een Jörgensen had ook in deze wedstrijd tegen Vitesse samen met Van Persie moeten kunnen spelen. Nu zit Jörgensen, die vorig jaar nog zeventien miljoen waard was, te verpieteren op de bank."

Volgens Been kan dat niet de bedoeling zijn. "Dat kapitaal wordt ook steeds minder. Dus ik denk dat Feyenoord daar qua beleid toch naar moet gaan kijken." Been laat zich verder uit over technisch directeur Martin van Geel, die veel kritiek krijgt van de achterban. "Hij is verantwoordelijk voor de komst van Kuijt, Elia, de doorbraak en verkoop van Karsdorp, dat moet gezegd. Maar Feyenoord heeft nagelaten om dat uit te bouwen, na het kampioenschap. Nu staat de club al twee jaar op rij een straatlengte achter."