De Jong: 'Zag Charly in zijn handen klappen, krijg er nu weer kippenvel van'

De Jong: 'Zag Charly in zijn handen klappen, krijg er nu weer kippenvel van'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 23:28ma 11-03-2019 om 23:28

Laatste update: dinsdag 12 maart 2019 om 00:29di 12-03-2019 om 00:29

Henk de Jong noemt de keuze om aan het eind van het seizoen te stoppen als hoofdtrainer van De Graafschap 'vervelend', maar wel 'de makkelijkste beslissing die er is'. De oefenmeester kiest voor zijn gezin en gaat voor zijn vrouw zorgen, die kampt met fysieke ongemakken.

De Jong heeft meerdere gevoelens bij zijn besluit. "Voor de club en voor het volk en de spelers: daar heb ik zo'n klik mee. Dat vind ik heel vervelend. Maar aan de andere kant is het de makkelijskte beslissing die er is voor mij", stelt hij voor de camera van FOX Sports. "Mijn gezin is heilig. Ik ben met mijn vrouw getrouwd, daar heb ik een hok vol kinderen mee. Daar hoor ik op te passen. En dat ga ik doen."

De Jong bracht zijn selectie zelf op de hoogte en de reactie vanuit de spelersgroep deed hem wel wat. "Heel respectvol hè. Ik zag Charly Benschop nog in zijn handen klappen toen ik het vertelde. En de jongens ook: keurig, lief naar me toe. Ik krijg er nu weer kippenvel van."

"Ik zei ook: ik ga het heel snel vertellen. Dan lul ik er overheen dat er ook weer een nieuwe trainer komt en dan gaat alles mooi weer verder. En dat doe ik omdat ik anders emotioneel word", aldus De Jong.

Lees ookDe Jong neemt afscheid van De Graafschap: trainer kiest voor zijn gezin

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws