'Real Madrid pakt door en benadert Chelsea voor transfer Hazard'

'Real Madrid pakt door en benadert Chelsea voor transfer Hazard'

11-03-2019 23:58 Laatste update: 12-03-2019 00:26
73

Real Madrid heeft kort voor de officiële aanstelling van Zinedine ZIdane contact gezocht met Chelsea over een transfer van Eden Hazard. De Koninklijke heeft de Londenaren benaderd om te onderhandelen over een zomerse transfer.

Dat meldt The Daily Telegraph. Volgens het Britse medium is de vertrekkans van de Belg door de aanstelling van Zidane alleen maar groter geworden. Als kleine jongen was Zidane het idool van Hazard. Volgens The Telegraph heeft Real Madrid zelfs al een voorstel gedaan aan Chelsea.

Hoewel Hazard nog maar een jaar onder contract staat, heeft Chelsea de waarde van de Rode Duivel op honderd miljoen pond (zo'n 117 miljoen euro) geschat. Het medium verwacht dat Hazard aan Chelsea zal laten weten graag naar Real te willen. De kans dat Hazard kiest voor een contractverlenging in de Engelse hoofdstad, lijkt uitgesloten.

Een eventueel vertrek van Hazard zou voor Chelsea een flinke aderlating zijn. The Blues kregen vorige maand een transferverbod opgelegd van de FIFA voor de komende twee transferperiodes. Chelsea gaat tegen die straf in beroep en hoopt zo de transferban te kunnen ontlopen. Op die manier zou het met het geld dat een transfer van Hazard oplevert een vervanger kunnen halen.

Dat Zidane is aangesteld als de opvolger van Santiago Solari, is volgens het medium niet doorslaggevend, maar het heeft de kansen van De Koninklijke om Hazard binnen te halen wel vergroot. Zidane kondigde bij zijn aanstelling al veranderingen aan in de Spaanse hoofdstad. "Er zullen dingen veranderen, dat zal moeten. Maar dat heeft nu geen prioriteit. We hebben nog elf wedstrijden te gaan en het idee is om het seizoen goed te eindigen", zei hij maandag bij zijn presentatie.

Lees ookZidane kondigt veranderingen aan bij Real Madrid: 'Dat zal moeten'