Van Persie en mascotte (7) gaan de wereld over: 'Keek me aan en wees naar m'n nek'

Van Persie en mascotte (7) gaan de wereld over: 'Keek me aan en wees naar m'n nek'

12-03-2019 06:50 Laatste update: 08:55
67

Het was het meest opvallende beeld van het voorbije voetbalweekend: Robin van Persie die voorafgaand aan Vitesse-Feyenoord de mascotte op zijn schouders nam en zo het veld op droeg. De zevenjarige Jason had dankzij Van Persie 'de dag van zijn leven', vertelt vader Rob aan De Telegraaf.

De verstandelijk beperkte Jason kwam voor het eerst in een voetbalstadion. "Je weet niet hoe hij reageert. Maar Robin deed het fantastisch. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen", aldus zijn vader, een in Arnhem woonachtige Feyenoord-supporter. De beelden gingen vervolgens viral op internet. "Ik hoefde niet te wachten totdat ik thuiskwam. De halve wereld begon me berichten te sturen." Jason kreeg diverse interviewverzoeken, maar vader Rob wil zijn zoon uit de wind houden. "Robin gaf Jason de dag van zijn leven. Dat mag in de krant..."

Van Persie zelf noemt Jason 'een lief mannetje' en stelt dat het initiatief voor de opvallende actie van de zevenjarige mascotte kwam. "Ik vroeg aan hem of hij mij een hand wilde geven of dat ik hem moest dragen. Hij keek me aan en wees alleen naar mijn nek", vertelt de Oranje-topscorer aller tijden. "Prachtig toch? Wij kunnen als voetballers allemaal best een beetje relaxter met deze kids omgaan, vind ik."