'Kökçü zet bij Jong Feyenoord bijna geen stappen meer, laat hem alsjeblieft staan'

'Kökçü zet bij Jong Feyenoord bijna geen stappen meer, laat hem alsjeblieft staan'

12-03-2019 07:48 Laatste update: 08:56
72

Orkun Kökçü mocht zondag tegen Vitesse, bij afwezigheid van Tonny Vilhena, voor de tweede keer dit seizoen in de basis staan bij Feyenoord. Oud-spelers John de Wolf en Joop van Daele hopen dat de achttienjarige spelmaker meer kansen gaat krijgen.

Toen Kökçü een kwartier voor tijd vervangen werd door Nicolai Jörgensen, klonk er gemor vanuit het Feyenoord-vak. De Wolf vindt dat Feyenoord er zeker niet zwakker op wordt met de jeugdinternational op het middenveld. "Hij liet zien dat hij het verdient om de laatste twee maanden van de competitie heel veel te spelen", vertelt de oud-verdediger aan het Algemeen Dagblad. Volgens De Wolf heeft Kökçü niets meer te zoeken in het tweede elftal. "Daar zet hij bijna geen stappen meer. Hij moet nu de kans krijgen in het eerste elftal, dan is hij na de zomer zoveel verder met veel vlieguren in zijn achterzak."

"Laat Kökçü alsjeblieft staan", voegt Van Daele toe. Doordat Jong Feyenoord niet is ingestroomd in de voetbalpiramide, krijgt de achttienjarige middenvelder niet veel kansen om wedstrijden op niveau te spelen. Eeuwig zonde, vindt Van Daele, die wijst naar de ontwikkeling van Kaj Sierhuis en Sam Lammers bij Jong Ajax en Jong PSV. "Geloof me, onze Dylan Vente is niet minder. Maar die jongen speelt gewoon nauwelijks wedstrijden. Dat moet je bij Kökcü echt zien te voorkomen."

Lees ook: Van Hooijdonk looft Kökcü en snapt De Jong niet: 'Helemaal nog niet gezien'