'Rutten stond 'niet te popelen' en kan na een half jaar alweer weg bij Anderlecht'

'Rutten stond 'niet te popelen' en kan na een half jaar alweer weg bij Anderlecht'

12-03-2019 08:13
45

Het verblijf van Fred Rutten bij Anderlecht zal beperkt blijven tot slechts een half jaar, vermoedt Het Nieuwsblad. De Belgische ochtendkrant schuift al twee mogelijke opvolgers voor de oud-trainer van FC Twente en PSV naar voren.

Paars-Wit werd voor de aanstelling van Rutten al gelinkt aan Kasper Hjulmand, de huidige trainer van het Deense FC Nordsjaelland. De 46-jarige Deen zou nog steeds op het lijstje staan in Brussel. Ook de naam van de Duitser Bernd Storck, dit seizoen verantwoordelijk voor Royal Excel Moeskroen, zou al gevallen zijn. Beide trainers beschikken over een aflopende verbintenis bij hun clubs.

Volgens Het Nieuwsblad stond Rutten aanvankelijk 'niet te popelen' om Anderlecht onder zijn hoede te nemen. Ook de Belgen lijken nog niet volledig overtuigd van de toegevoegde waarde van hun trainer. Rutten is voor onbepaalde tijd vastgelegd en Anderlecht kan relatief eenvoudig onder het contract van de Wijchenaar uit.

Rutten en Anderlecht verzekerden zich zondagmiddag van een plek bij de eerste zes en deelname aan de play-offs om het kampioenschap. De recordkampioen staat momenteel veertien punten achter koploper Racing Genk, maar heeft het geluk dat het puntenaantal wordt gehalveerd bij aanvang van de play-offs.