Schouten voetbaltechnisch klaar voor stap: 'Feyenoord niet te hoog inschalen'

Schouten voetbaltechnisch klaar voor stap: 'Feyenoord niet te hoog inschalen'

12-03-2019 10:30
66

Mario Been denkt dat Jerdy Schouten voetbaltechnisch klaar is om de stap naar Feyenoord te maken. Mocht het tot een overgang komen, zal alleen moeten blijken of Schouten ook met de druk van een grote club kan omgaan.

"De druk, kan hij daartegen? Voetbaltechnisch gezien moeten we ook Feyenoord niet te hoog inschalen", stelt Been bij FC Rijnmond op RTV Rijnmond. "Ik denk dat die stap niet zo groot is voor hem."

Geert den Ouden is positief over de middenvelder. "Als ik naar hem zit te kijken, zie ik hem zo weinig fout doen. Hij heeft rust in zijn spel, vooral als middenvelder is dat cruciaal. Of hij nu tegen Ajax of Heerenveen speelt: op het moment dat hij onder druk komt te staan, blijft hij rustig. Natuurlijk maakt hij wel eens een foutje, maar echt niet veel."

De stap naar Feyenoord vindt Den Ouden echter wel groot. "Of hij dan gelijk naar Feyenoord kan? We hebben heel veel spelers gezien die van Utrecht, Heerenveen de overstap maakten naar Feyenoord en die dat allemaal niet hebben waargemaakt."