'Toen ik mijn debuut maakte, ben ik aantal keer uitgefloten. Dat is nooit leuk'

'Toen ik mijn debuut maakte, ben ik aantal keer uitgefloten. Dat is nooit leuk'

Gepubliceerd: dinsdag 12 maart 2019 om 12:46di 12-03-2019 om 12:46

NAC-middenvelder Gianluca Nijholt heeft het publiek van de Bredanaars opgeroepen volop achter de ploeg te gaan staan. Uit het verleden weet hij hoe lastig het kan zijn als fans zich tegen je keren.

"Toen ik bij Utrecht mijn debuut maakte, ben ik een aantal keer uitgefloten. Dat is nooit leuk", stelt hij in gesprek met BN DeStem. "Hoe ouder ik word, hoe makkelijker ik het naast me neerleg. De druk van het publiek kan door sommige spelers echter als een last ervaren worden, zeker. Daarom vraag ik nogmaals om de steun van ons publiek, we hebben iedereen keihard nodig. Zonder hen lukt het niet."

Volgens Nijholt kunnen de fans de doorslag geven in de strijd tegen degradatie. "Het hoofddoel is De Graafschap inhalen en zeventiende worden. Daar hebben wij het publiek bij nodig, zij moeten erachter gaan staan", stelt hij. "Ik wil het nogmaals benadrukken; de supporters zijn echt een boost voor ons. Als zij het op de juiste manier doen, zoals altijd eigenlijk, geeft dat ons extra energie. Daar gaat het team beter door voetballen."

NAC is momenteel de hekkensluiter van de Eredivisie. De achterstand op De Graafschap, de nummer zeventien, bedraagt vijf punten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws