Kritiek op Ajax-beleid: 'De Jong en De Ligt worden wel heel makkelijk verkocht'

Kritiek op Ajax-beleid: 'De Jong en De Ligt worden wel heel makkelijk verkocht'

12-03-2019 13:48
208

Ajax laat topspelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt te gemakkelijk verkassen. Dat stelt Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf.

"Ajax roept: we willen dolgraag aansluiten bij de Europese top. Dan moet je dat ook laten zien aan de spelers die je hebt. Dan worden Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt wel heel makkelijk verkocht, eigenlijk", stelt Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Natuurlijk gaat het om heel veel geld. Maar als je echt wil en echt zegt: wij willen in de Europese top komen, dan moet je juist die jongens houden. Dat zijn je sterkhouders, je jongens voor de toekomst."

De Jong verkast komende zomer voor 75 miljoen euro naar Catalonië. De verwachting is dat ook De Ligt komende zomer vertrekt uit Amsterdam. De centrale verdediger heeft zelf de voorkeur voor een transfer naar FC Barcelona. Ajax zou zeventig miljoen euro willen vangen voor de Oranje-international. 

Driessen begrijpt het beleid van Ajax dan ook niet helemaal. "Uit economisch oogpunt kan ik dat volledig begrijpen, maar uit sportief oogpunt niet. Als je dan zóveel geld hebt kun je ook stellen: wij gaan er alles aan doen om juist die jongens te houden. Dan kun je zeggen: een andere competitie en een uitdaging voor die gasten. Maar jij bent Ajax. Jij wil graag Europees kampioen worden of verder komen in de Champions League. Dan moet je die jongens houden. Dat is een andere instelling en die zie je weinig bij Ajax op dit moment."