Lyon knikkert Ajax uit Youth League na wereldgoal en zinderende penaltyserie

12-03-2019 18:10 Laatste update: 18:44
59

Ajax O19 is dinsdag uitgeschakeld in de achtste finale van de UEFA Youth League. Het elftal van trainer John Heitinga verloor na strafschoppen van Olympique Lyon. In de UEFA Youth League is geen sprake van dubbele ontmoetingen tijdens de knockout-fase. Het toernooi zit er daarom op voor Ajax.

In Lyon begon Ajax O19 uitstekend. Uit een voorzet vanaf links knikte spits Bryan Brobbey al na zeven minuten raak. Lang slaagde het team van Heitinga er niet om de voorsprong vast te houden. Lenny Pintor tekende na negentien minuten voor de gelijkmaker.

De 2-1, na 55 minuten voetbal, was het absolute hoogtepunt van de ontmoeting. Hamza Rafia besloot om vanaf de middellijn een poging te wagen en wist Ajax-doelman Issam El Maach, die ver voor zijn lijn stond, fraai te passeren.

Lyon had na die wereldgoal het beste van het spel. Pintor en Oualemblo kregen goede kansen. Via onder meer Sven Botman en invaller Naci Ünüvar was Ajax ook nog dichtbij de 2-2. Ajax leek bezig aan een kansloze missie toen Liam van Gelderen in de slotminuten direct rood kreeg. De verdediger haalde een doorgebroken speler neer. Met tien man werd het tóch nog gelijk. Opnieuw Brobbey scoorde in blessuretijd.

Na het laatste fluitsignaal volgde er direct een strafschoppenserie. In die bloedstollende reeks werd Dylan Hoogerwerf uiteindelijk de schlemiel.

Opstelling Ajax O19: Maach, Dest, J. Timber, Botman, Salah-Eddine, Ter Heide, Llansana, Jensen, Kühn, Brobbey en Nunnely