Lyon hoopt op 'Ajax-scenario': 'Ze hebben laten zien dat alles mogelijk is'

Lyon hoopt op 'Ajax-scenario': 'Ze hebben laten zien dat alles mogelijk is'

12-03-2019 19:45
22

Bruno Genesio, de trainer van Olympique Lyon, put moed uit de stunt van Ajax op bezoek bij Real Madrid. De Fransen spelen in de achtste finale van de Champions League tegen Barcelona en hopen de voetbalwereld te kunnen verrassen.

De heenwedstrijd in Lyon eindigde in 0-0, waardoor er voor beide teams nog voldoende mogelijkheden liggen. "De kwalificatie van Ajax laat zien dat in het voetbal alles mogelijk is", zegt Genesio op de persconferentie, daags voor de wedstrijd. "Ik geloof dat we statistisch gezien dertig procent kans hebben door te gaan. Het Ajax-succes geeft extra kracht en nieuwe hoop."

"Natuurlijk moet je wel een perfecte wedstrijd spelen om door te gaan", is de Franse oefenmeester ook realistisch. "Je hebt dan ook wel een beetje geluk nodig in wedstrijden als deze. We staan tegen één van de beste ploegen van de wereld, maar we hebben laten zien waartoe we in staat zijn. We kunnen ook inspiratie putten uit wat we tegen City hebben gedaan (1-2 zege in Manchester, red.). Dat is ook een fantastische ploeg."