PSG spoelt 'Manchester United-kater' weg en bouwt kloof uit tot 17 punten

12-03-2019 20:50
15

Paris Saint-Germain heeft de draad weer opgepakt na de dramatische Champions League-uitschakeling tegen Manchester United. De uitwedstrijd tegen nummer 18 Dijon leverde een ruime overwinning op voor de onaantastbare Ligue 1-koploper.

PSG speelde zijn eerste officiële wedstrijd sinds de 1-3 nederlaag tegen Manchester United en liep uit naar een snelle voorsprong: Marquinhos kopte na zeven minuten de 0-1 binnen uit een corner. De miljoenenploeg uit Parijs hield de wedstrijd onder controle en liep vlak voor rust uit naar 0-2: Ángel Di Maria vond Layvin Kurzawa met een steekpass en Kylian Mbappé gleed de voorzet van de linksback binnen.

Kort na rust maakte Di Maria aan alle onzekerheid een einde: de Argentijnse linkspoot krulde een vrije trap via de paal voorbij de verbouwereerde doelman Rúnar Rúnarsson en zorgde daarmee voor 0-3. De wedstrijd was hiermee gespeeld en kende nog twee opmerkelijk momenten: PSG-trainer Thomas Tuchel besloot een kwartier voor tijd om in één keer al zijn drie wisselmogelijkheden te gebruiken Eric-Maxim Choupo-Moting tekende in blessuretijd de 0-4 aan.

De Ligue 1-koploper loopt uit naar 74 punten uit 27 wedstrijden. Runner-up Lille moet het doen met 57 punten en heeft zelfs één wedstrijd minder gespeeld. PSG hoeft nog maar vijf keer te winnen om zijn achtste landstitel ooit te pakken en kan bovendien nog de magische grens van honderd punten slechten.