Heitinga brandt Ajax-talenten af: 'Ajax zo vertegenwoordigen, accepteer ik niet'

Heitinga brandt Ajax-talenten af: 'Ajax zo vertegenwoordigen, accepteer ik niet'

12-03-2019 21:04 Laatste update: 21:55
39

John Heitinga was niet te genieten na de Youth League-uitschakeling van Ajax O19. De Amsterdamse talenten wisten met tien man nog een strafschoppenserie uit het vuur te slepen tegen Olympique Lyon, maar verloren vanaf de stip.

De trainer meent dat zijn spelers diep door de ondergrens zijn gezakt. "Gedurende negentig minuten hebben wij gewoon gefaald. We verdienden het vandaag niet", oordeelt Heitinga in gesprek met Ajax TV. "Als je zo ver komt in de Youth League, het mooiste podium, hoop je dat een aantal individuele spelers het verschil maakt. Maar dat is niet gebeurd. Als ploeg hebben we een dikke, maar dan ook echt dikke onvoldoende gescoord."

Wedden

Meer odds

De 87-voudig Oranje-international doet weinig moeite om zijn grote woede te camoufleren. "Iedereen moet voor zichzelf nagaan hoe hij zijn eigen wedstrijd heeft gespeeld", stelt de oud-verdediger. "Op deze manier Ajax vertegenwoordigen, dat kan ik niet accepteren. Je moet met een bepaalde trots hier staan. Je kunt je in de kijker spelen op dit podium, maar dat hebben we niet gedaan."

Lees ook: Lyon knikkert Ajax uit Youth League na wereldgoal en zinderende penaltyserie