Update: 'Tegenvaller voor Ajax: De Jong mist duel met PEC; Ziyech nog onzeker'

Update: 'Tegenvaller voor Ajax: De Jong mist duel met PEC; Ziyech nog onzeker'

13-03-2019 08:16 Laatste update: 08:42
178

Ajax is niet geheel ongeschonden uit het thuisduel met Fortuna Sittard gekomen. Trainer Erik ten Hag laat weten dat hij enkele vraagtekens in zijn selectie heeft voor de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle van woensdagavond.

Noussair Mazraoui kampte met enkelklachten, maar verbeet de pijn en is woensdagavond inzetbaar. Frenkie de Jong, Nicolas Tagliafico en Hakim Ziyech moesten echter gewisseld worden: De Jong en Ziyech zijn nog onzeker voor het treffen met PEC. "Dat is nog te vroeg om te zeggen. Wij hebben een pak wedstrijden en dan is dit logisch. We moeten kijken hoe het herstelt", vertelt Ten Hag aan Ajax TV op FOX Sports.

De trainer wil niet te veel risico nemen met zijn spelers, in de wetenschap dat Ajax later deze maand de lastige uitwedstrijd tegen AZ en de kraker tegen PSV moet spelen. Bovendien staan begin april de kwartfinales van de Champions League op de rol. "We zullen het heel goed moeten managen. Dat geldt niet alleen voor deze week, maar ook voor de komende weken. Het hele seizoen al eigenlijk."

Ajax en PEC trappen woensdag om 18.30 uur af in de Johan Cruijff Arena. Wanneer de Amsterdammers winnen, verkleinen ze het gat met koploper PSV naar twee punten.

Update 13/3, 08.16 uur: Frenkie de Jong kan niet starten in de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle. De middenvelder is onvoldoende hersteld van zijn liesklachten, meldt De Telegraaf. Het wordt nog bekeken of hij wel op de bank kan zitten. Hakim Ziyech heeft last van zijn kuit en vormt nog altijd een vraagteken. Mocht de Marokkaan niet kunnen spelen, dan lijkt Zakaria Labyad zijn logische vervanger.

Volgens Voetbal International moet ook Ziyech het treffen met PEC aan zich voorbij laten gaan.