'PSV sluit langlopend dossier met nieuw en spectaculair verbeterd contract'

'PSV sluit langlopend dossier met nieuw en spectaculair verbeterd contract'

13-03-2019 06:50 Laatste update: 15:03
57

Pablo Rosario staat op het punt om zijn handtekening onder een 'nieuw en spectaculair verbeterd' contract te zetten bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De 22-jarige controleur ligt straks tot de zomer van 2023 vast in het Philips Stadion.

Rosario wordt beloond voor zijn ontwikkeling dit seizoen. Hij dwong onder Mark van Bommel een plekje af op het middenveld en houdt onder meer miljoenenaankoop Erick Gutiérrez op de bank. Het leverde de middenvelder zelfs al een debuut in het Nederlands elftal op.

PSV en Rosario waren al maanden in gesprek over een nieuwe verbintenis. Beide partijen zijn elkaar de afgelopen periode genaderd. Rosario wordt bijgestaan door zaakwaarnemer Mino Raiola. Zodra hij heeft bijgetekend, sluit de Eredivisie-koploper een langlopend dossier met succes. Alle jonge basisspelers met veel transferwaarde liggen dan voor langer dan twee jaar vast.

Het huidige contract van Rosario loopt nog maar één jaar door, tot medio 2020, en dateert uit de tijd dat hij net overkwam van Almere City FC. PSV werkt achter de schermen aan het openbreken van diverse andere contracten, maar dat gaat waarschijnlijk langer duren. 'Enkele spelers wegen de opties af en/of bekijken wat hun perspectief voor komend seizoen is', besluit het ED.