De Visser: Achteraf was Ajax ook beter voor zijn ontwikkeling dan Chelsea

De Visser: "Achteraf was Ajax ook beter voor zijn ontwikkeling dan Chelsea"

13-03-2019 07:14 Laatste update: 15:04
35

Piet de Visser adviseert David Neres om nog één seizoen bij Ajax te blijven, maar de meesterscout verwacht dat de aanbiedingen al deze zomer zullen binnenstromen. De 22-jarige Braziliaan maakte onder meer veel indruk tegen Real Madrid in de Champions League.

De Visser (84) zag toenmalig São Paulo-jeugdspeler Neres in januari 2016 voor het eerst aan het werk, samen met Ajax-scout Hans van der Zee. "Hoewel ik voor Chelsea vaak aan het werk was in Brazilië, was hij ons nog niet opgevallen. Goed dat Ajax zijn komst heeft doorgedrukt", vertelt De Visser in De Telegraaf. "Achteraf was Ajax ook beter voor zijn ontwikkeling dan Chelsea."

Wedden

Meer odds

De Visser complimenteert Van der Zee. "Neres heeft het waargemaakt. Tegen Real Madrid was hij fantastisch, maar ook afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard zag ik het weer, die doeltreffendheid. Hij is niet makkelijk te pakken, onvoorspelbaar in zijn acties. Als hij een steekbal krijgt, is hij weg. Een vleugelspeler die assists geeft en scoort. Wat wil je nog meer?"

De Visser vindt het vreemd dat Neres dit seizoen lange tijd niet onomstreden was onder trainer Erik ten Hag. "Dat hij sommige wedstrijden niet eens inviel, was voor mij onbegrijpelijk. Zo'n speler zou bij mij altijd spelen. Ik hoop dat hij nu nog een jaar bij Ajax blijft, om nog sterker en beter te worden. Dan kan hij de stap maken naar een echte topclub."

Bovendien komt Neres 'echt in de picture' als hij straks zijn debuut maakt voor de Seleção. "Hoewel ik denk dat hij nu ook al aanbiedingen zal krijgen. Iedereen heeft gezien hoe hij met Ajax Real Madrid van de sokken heeft geblazen. Europese topclubs dus ook."

Lees ook: De Boer 'had vraagtekens' bij Ajax-aankoop: 'Nu meer dan 40 miljoen waard'