Feyenoord-fans komen in opstand: Het loopt volledig uit de hand

Feyenoord-fans komen in opstand: "Het loopt volledig uit de hand"

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 09:30wo 13-03-2019 om 09:30

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 15:17wo 13-03-2019 om 15:17

Dat een deel van het Feyenoord-publiek van plan is om het thuisduel met sc Heerenveen te boycotten, levert gemengde reacties op in Rotterdam. De boycot komt voort uit een straf die de KNVB eerder deze week oplegde aan Feyenoord. Omdat er tijdens de ontmoeting met PSV vuurwerk werd afgestoken in De Kuip, moet Vak S volledig leegblijven tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen. 

Een groep Feyenoord-fans wil zich solidair verklaren met de fans die niet welkom zijn. "Een lege Kuip is natuurlijk wel een signaal naar de KNVB toe", stelt Mark de Bokx, lid van de Supportersraad van Feyenoord, in gesprek met RTV Rijnmond

"Het collectief - een vak - wordt gestraft voor het feit dat er vuurwerk is afgestoken. De straf is buitenproportioneel. Een boete is ook niet mooi, maar daar kun je nog mee leven. Maar dat een heel vak niet mag komen om te supporteren, is een beetje het begin van het einde. Wat gaat er straks komen? Waar eindigt dit?"

Hij vindt de straf van de KNVB buitenproportioneel, omdat ook onschuldige fans de dupe zijn. "Zij worden nu gestraft. Vuurwerk hoort erbij. Het is onderdeel van de supporterscultuur. Vooral aan de Noordzijde, waar Vak S zit. Dat vak neemt vaak het stadion mee op sleeptouw."

"Je zit bijna te wachten op het feit dat er gespeeld moet worden zonder publiek. Ga bij elkaar aan tafel zitten, spreek dit door en probeer een oplossing te vinden. Op deze manier loopt het volledig uit de hand."

Lees ook: Feyenoord-fans boycotten wedstrijd na straf KNVB: 'Iedereen vindt pyro mooi'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws