Kuyt begrijpt ophef over stageplaats niet: 'Eigenlijk stelt het niet zo veel voor'

Kuyt begrijpt ophef over stageplaats niet: 'Eigenlijk stelt het niet zo veel voor'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 11:30wo 13-03-2019 om 11:30

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 15:21wo 13-03-2019 om 15:21

Dirk Kuyt is stapsgewijs op weg om over een paar jaar hoofdtrainer van Feyenoord te worden. De Katwijker zal één of twee dagen in de week stage gaan lopen bij het eerste elftal van de Rotterdammers in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal.

Kuyt zal geen officiële rol vervullen in de staf van Feyenoord. "Ik heb me ingeschreven voor de cursus Coach Betaald Voetbal en dan heb je een stageplek nodig", legt hij uit in de 538 Ochtendshow met Frank Dane. "Er is nogal wat ophef over dat ik stage ga lopen bij het eerste elftal, maar dat is eigenlijk heel gebruikelijk bij zo'n cursus. Ik blijf ook gewoon Onder-19 doen. Het stelt eigenlijk niet zo veel voor."

"Ik heb na mijn carrière gezegd dat ik drie jaar de tijd wil nemen om me voor te bereiden op een nieuwe loopbaan na die als voetballer", legt Kuyt zijn planning uit. "Daar heb ik de tijd voor genomen en ik heb in mijn eerste seizoen samen met Martin van Geel de club ook van de andere kant leren kennen. Dit jaar doe ik dus Feyenoord onder 19 en volgend jaar rond ik de cursus hopelijk af. Dan ben ik er klaar voor."

Lees ook: 'Kuyt gaat bij Feyenoord geen deel uitmaken van technische staf Stam'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws