Van 't Schip geniet van 'onverstoorbare' Ajacied: 'Ik geloof echt in hem'

Van 't Schip geniet van 'onverstoorbare' Ajacied: 'Ik geloof echt in hem'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 13:15wo 13-03-2019 om 13:15

John van 't Schip kijkt uit naar de clash tussen Ajax en PEC Zwolle van woensdagavond. De momenteel clubloze coach heeft bij beide ploegen een verleden. Van 't Schip was speler en assistent-trainer in Amsterdam; in december 2018 werd hij ontslagen als trainer van PEC. 

Zijn gedwongen afscheid in Zwolle heeft Van 't Schip (55) inmiddels 'een plek kunnen geven', vertelt hij op de website van Ajax. "We hebben bij PEC echt heel goed voetbal gespeeld, vooral in mijn eerste periode. Ik had een visie en zag dat spelers daarin gingen geloven. Dat was hartstikke mooi en leverde bovendien veel goede resultaten op. Maar na de winterstop kantelde het. Het werd onrustig. Transfergeruchten en tegenvallende resultaten brachten de boel uit evenwicht."

Woensdagavond is Van 't Schip vooral benieuwd naar David Neres. "Ik geloof echt in Neres en ben blij dat hij weer speelt. David brengt iets anders, onvoorspelbaarheid, diepgang. Hij blijft gevaarlijk. Of je hem nou op links of rechts zet. En dat onverstoorbare koppie van 'm, daar kan ik echt van genieten."

Ajax-PEC begint woensdagavond om 18.30 uur. Als de thuisploeg wint, wordt het gat naar koploper PSV teruggebracht naar twee punten. 

Lees ook: De Visser: "Achteraf was Ajax ook beter voor zijn ontwikkeling dan Chelsea"

Poll

Hoe eindigt Ajax-PEC Zwolle?

(5450 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws