'PSV past beter bij Vlap dan Ajax, hij kan heel veel bijleren van Van Bommel'

'PSV past beter bij Vlap dan Ajax, hij kan heel veel bijleren van Van Bommel'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 16:00wo 13-03-2019 om 16:00

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 16:28wo 13-03-2019 om 16:28

PSV past beter bij sc Heerenveen-revelatie Michel Vlap dan Ajax. Dat laat Geert-Arend Roorda weten in gesprek met VoetbalPrimeur. Dit seizoen is Vlap (21) dé grote verrassing in het Abe Lenstra Stadion. De middenvelder lijkt klaar voor een stap naar de Nederlandse top - al zet Roorda zijn vraagtekens bij een snelle transfer. 

"Ik vind dat PSV het beste past bij Vlap. Ajax speelt vooral heel veel in kleine ruimtes en PSV gebruikt in het aanvalspel en omschakeling wat meer ruimte en speelt dan ook wat directer", zegt Roorda in gesprek met deze websiteRoorda speelde jarenlang voor sc Heerenveen. Tegenwoordig is de oud-middenvelder jeugdtrainer bij Sparta en schrijft hij voetbalcolumns in de Leeuwarder Courant. 

Roorda ziet 'een klik' tussen Vlap en Sam Lammers. De jonge spits wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan Heerenveen. Lammers keert na de zomer dus mogelijk terug in Eindhoven. "Ik denk daarnaast dat Mark van Bommel Vlap inhoudelijk nog heel veel kan bijleren als middenvelder. Ook de cultuur van PSV ligt het dichtste bij die van Heerenveen."

Of Vlap - dit seizoen goed voor 14 goals en 4 assists - komende zomer al de stap hogerop moet maken, betwijfelt Roorda. "Ik denk dat het goed is voor hem om nog een jaar bij Heerenveen te blijven en verbeterpunten aan te pakken, zodat hij een completere speler wordt en van hieruit ook constanter presteert."

"Eén seizoen goed spelen bij Heerenveen is wat mij betreft nog niet goed genoeg om te zeggen dat hij een volgende stap móet maken."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Poll

Is PSV de ideale club voor Vlap?

(2533 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws