Bondscoach vreest rommelige aanloop richting duel met Oranje: 'Kan zooitje worden'

Bondscoach vreest rommelige aanloop richting duel met Oranje: 'Kan zooitje worden'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 10:51do 14-03-2019 om 10:51

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 10:53do 14-03-2019 om 10:53

Gareth Southgate maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van enkele spelers voor de halve finale van de Nations League tegen het Nederlands elftal. Vijf dagen daarvoor wordt namelijk de finale van de Champions League afgewerkt.

Liefst vier Engelse clubs hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. "Het kan een zooitje worden", tekent The Guardian op uit de mond van de Engelse bondscoach. "Als twee van onze vier ploegen de finale halen, kunnen we op zijn vroegst maandag over ze beschikken, voor we op donderdag spelen."

Southgate baalt daarvan. "We hebben de halve finale gehaald en hebben de mogelijkheid om iets te winnen. En dan krijg je het team eigenlijk niet bij elkaar. En met de emotie van de wedstrijd van een Champions League-finale, is het dan realistisch te verwachten dat deze spelers donderdagavond voor ons spelen?"

De bondscoach is van mening dat de voorbereiding van zijn ploeg wordt verstoord. "We zullen tegen die tijd moeten kijken naar de spelers die de Champions League-finale hebben gespeeld. Het is een beetje zoals een voorbereiding op een WK, waarbij spelers op verschillende momenten klaar zijn."

Overigens zitten er ook nog enkele Oranje-internationals in de Champions League. Bij Liverpool zijn dat Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, bij FC Barcelona staat Jasper Cillessen onder contract en ook bij Ajax lopen enkele internationals van Oranje rond.

Lees ook: De mogelijke tegenstanders van Ajax in de kwartfinale van de Champions League

Lees meer over: Engeland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws