PEC wilde niet meewerken aan vertrek Stam: 'Eventuele arbitragezaak was kansloos'

PEC wilde niet meewerken aan vertrek Stam: 'Eventuele arbitragezaak was kansloos'

14-03-2019 11:58 Laatste update: 12:00
39

PEC Zwolle stond niet te springen om Jaap Stam naar Feyenoord te laten gaan. Voorzitter Adriaan Visser erkent dat hij in eerste instantie niet van plan was mee te werken aan een overgang.

Dat vertelt Visser in gesprek met NRC. "Dan denk je eerst: Nee, dat gaan we niet doen. Maar dan weet je ook dat je gezien de positieverbetering kansloos bent in een eventuele arbitragezaak", stelt hij.

Wedden

Meer odds

Stam wilde de stap naar Feyenoord graag maken. De Rotterdammers betalen uiteindelijk een paar ton om het contract van Stam af te kopen. Visser wil niet zeggen hoe hoog dat bedrag precies is. De club moet nu dus op zoek naar en vervanger, maar dat gaat nog niet eenvoudig. Visser spreekt van 'schakelen in parallele circuits'. PEC Zwolle vecht in de Eredivisie tegen degradatie en dat maakt de zoektocht naar een nieuwe coach lastig.

Tegen Ajax was er woensdagavond bijna een meevaller. Tien minuten voor tijd kwam PEC Zwolle op 1-1 tegen de nummer twee van de Eredivisie, maar een kopgoal van Daley Blind gooide alsnog roet in het eten