Zidane-revolutie begonnen: Real slaat toe bij FC Porto en strikt dure Braziliaan

Zidane-revolutie begonnen: Real slaat toe bij FC Porto en strikt dure Braziliaan

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 12:06do 14-03-2019 om 12:06

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 12:35do 14-03-2019 om 12:35

De eerste versterking van Real Madrid na de terugkeer van Zinedine Zidane is een feit. De Spaanse grootmacht maakt donderdag via de officiële kanalen bekend dat Éder Militão is overgenomen van FC Porto. De Braziliaanse verdediger heeft een zesjarig contract gesigneerd in Madrid. Hij maakt in de zomer de overstap naar Real. 

Over een transfersom doet De Koninlijke geen uitspraken. Eerder op de dag maakten diverse media in Spanje en Brazilië al melding van de transfer van Militão naar De Koninklijke. Toen werd er gerept over een transfersom van circa vijftig miljoen euro. Dat is de vastgelegde afkoopspom in het contract van de 21-jarige stopper. 

Militão blinkt dit seizoen bij Porto vrijwel wekelijks uit als centrale verdediger. Ook kan hij uit de voeten op rechts én als controlerende middenvelder. Militão is bezig aan zijn eerste seizoen in Portugal. Porto nam hem in augustus over van Sao Paulo. 

Eerder deze week nam Real afscheid van trainer Santiago Solari en sloot het Zinedine Zidane weer in de armen. Afgelopen jaar strikte De Koninklijke overigens al een andere Braziliaan voor het seizoen 2019/20. Voor Santos-wonderkind Rodrygo (18) werd ruim 40 miljoen euro betaald. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws