Mislukte comeback in Amsterdam: 'Mee naar Feyenoord? Zo zit Jaap niet in elkaar'

Mislukte comeback in Amsterdam: 'Mee naar Feyenoord? Zo zit Jaap niet in elkaar'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 13:08do 14-03-2019 om 13:08

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 14:15do 14-03-2019 om 14:15

Pelle Clement heeft niet bepaald genoten van z'n terugkeer bij Ajax. Met PEC Zwolle verloor Clement woensdagavond met 2-1 in de Johan Cruijff Arena. Liefst elf jaar (2006-2017) speelde hij voor Ajax. 

Bij Jong Ajax deelde Clement onder meer een kleedkamer met Frenkie de Jong en Donny van de Beek. "In dat ploegje zat zó veel voetbal. Carel Eiting en ik waren eigenlijk ook middenvelders, maar daar was geen plaats. Carel speelde achterin en ik linksbuiten. Dat team was één groot middenveld; het balletje ging heerlijk rond", vertelt Clement in gesprek met Het Parool. 

PEC-trainer Jaap Stam haalde Clement in januari naar Zwolle. Eerder al werkten de twee samen bij Reading. "Wat Jaap Stam in mij ziet? Een middenvelder met loopvermogen die in het veld dingen kan regelen. Het is fijn voor een trainer als spelers ook zelf dingen zien in het veld en daarnaar handelen."

Natuurlijk wordt er nu al gespeculeerd over een mogelijke hereniging tussen de twee in Rotterdam. Stam is daar volgend jaar trainer van Feyenoord. "Omdat ik zo'n aardige gozer ben zeker? Nee, zo zit Jaap niet in elkaar."

"Hij heeft me gevraagd voor PEC Zwolle omdat ik iets kan toevoegen. En ik ben blij dat ik weer aan spelen toekom, want dat was het laatste half jaar bij Reading niet meer het geval."

Lees ook: 'Of Jaap Stam me naar Feyenoord haalt? Dat zou leuk zijn, haha'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws