'Echt genoten van De Ligt en De Jong, kijk daar zonder gevoel van rivaliteit naar'

'Echt genoten van De Ligt en De Jong, kijk daar zonder gevoel van rivaliteit naar'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 20:10do 14-03-2019 om 20:10

De Champions League-successen van Ajax boezemen AZ geen angst in voor het onderlinge duel van zondag in de Eredivisie. Dat stelt Guus Til, die zich juist spiegelt aan de Europese prestaties van de Amsterdammers.

"Ik kreeg er een heel positief gevoel van", zegt Til tegen Voetbal International over de 1-4 zege van Ajax bij Real Madrid. "Het is niet zo dat ik dan ineens vrees voor onze eigen wedstrijd tegen Ajax. Integendeel zelfs. Ze hebben bewezen dat een Nederlandse club van de absolute top kan winnen. De bekerhouder van de laatste drie jaar, dertienvoudig winnaar van de Champions League; als je die op deze manier te pakken neemt, dat is niet niks."

"Het kán dus gewoon, op papier grotere clubs verslaan", stelt Til. "Waarom zouden wij dat bij AZ dan niet kunnen? Ajax durfde zijn eigen spel te spelen tegen Real Madrid, met veel druk naar voren. En op het resultaat viel niets af te dingen. Dat biedt hoop, aan ons allemaal."

Til ziet dat het Nederlandse voetbal op de weg terug is. "We hebben ontzettend grote talenten rondlopen, die ons voetbal steeds beter op de kaart zetten in Europa. Ik heb echt genoten van jongens als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong tegen Real Madrid. Daley Blind speelde trouwens ook erg goed. Daar kijk ik zonder gevoelens van rivaliteit naar."

Poll

Wat wordt AZ-Ajax zondag?

(4257 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws