'Paris Saint-Germain schorst Rabiot tot 27 maart: liken van Insta-post en feestje'

'Paris Saint-Germain schorst Rabiot tot 27 maart: liken van Insta-post en feestje'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 21:50do 14-03-2019 om 21:50

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 22:04do 14-03-2019 om 22:04

Het gaat niet bepaald lekker tussen Adrien Rabiot en Paris Saint-Germain. De club heeft de middenvelder tot 27 maart geschorst. Daar heeft de directie in Parijs twee redenen voor, meldt L'Equipe in Frankrijk.

Nadat PSG vorige week door Manchester United werd uitgeschakeld in de Champions League, besloot Rabiot op stap te gaan en werd hij gesignaleerd in een nachtclub in Parijs. "Zijn houding getuigt van een gebrek aan professionaliteit", zei technisch directeur Antero Henrique over dat incident. "Niet alleen richting de club, maar ook richting zijn teamgenoten en de supporters. Het is onacceptabel."

De tweede reden is dat Rabiot een video van Patrice Evra op Instagram heeft geliked. In die video was te zien hoe de Franse linksback uitbundig aan het juichen was nadat United PSG uit het miljardenbal kegelde. Volgens L'Equipe was PSG het zat en is Rabiot tot 27 maart geschorst.

De Franse sportkrant meldde eerder al dat Rabiot zijn bonussen in moest leveren na eerdere incidenten bij PSG. Zo miste hij een wedstrijdbespreking en kwam hij een aantal dagen niet opdagen op het trainingskamp in Qatar, aldus de berichtgeving. 

Rabiot en PSG kunnen al maanden niet door een deur, omdat de middenvelder zijn contract weigert te verlengen. PSG voelde zich aan het lijntje gehouden en besloot de middenvelder uit de selectie te zetten. Op 11 december 2018 speelde hij zijn laatste duel voor PSG.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws