Europese top keert zich tegen FIFA-plannen: ook Van der Sar zet zijn handtekening

Europese top keert zich tegen FIFA-plannen: ook Van der Sar zet zijn handtekening

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 09:22vr 15-03-2019 om 09:22

Laatste update: zaterdag 16 maart 2019 om 12:40za 16-03-2019 om 12:40

Ajax ziet niets in de plannen van de FIFA, die het WK voor clubteams ingrijpend wil veranderen. Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft zich aangesloten bij een protestactie van meerdere Europese topclubs, meldt de Süddeutsche Zeitung.

De mondiale voetbalbond wil tijdens zomers zonder EK of WK, te beginnen in 2021, een groots clubkampioenschap met 24 deelnemers organiseren. Aan het huidige WK voor clubteams doen zeven clubs uit alle continenten mee: Europa levert alleen de Champions League-winnaar. De Europese topclubs zitten echter niet te wachten op een nieuw toernooi van een dergelijk grote omvang. De European Club Association heeft inmiddels een officiële protestbrief naar de FIFA verstuurd.

Deze is ondertekend door bestuurders van diverse Europese topclubs. Onder meer Manchester United-voorzitter Ed Woodward, FC Barcelona-president Josep Maria Bartomeu, Paris Saint-Germain-eigenaar Nasser Al-Khelaifi en ook Van der Sar hebben hun handtekening gezet. Of het protest kans van slagen heeft, is nog maar de vraag. FIFA-voorzitter Gianni Infantino brengt het voorstel voor een vernieuwd WK voor clubteams vrijdag al in stemming tijdens een congres in Miami.

Poll

Zit jij te wachten op een groots opgezet WK voor clubteams?

(5193 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws