Manchester United 'de beste optie' voor Ajax: Afgezet tegen de kwaliteit

Manchester United 'de beste optie' voor Ajax: "Afgezet tegen de kwaliteit"

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 09:44vr 15-03-2019 om 09:44

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 09:47vr 15-03-2019 om 09:47

Manchester United zou voor Ajax tegenstander de meest gunstige tegenstander in de kwartfinale van de Champions League zijn, denkt Arman Avsaroglu. Volgens de NOS-commentator zijn The Mancunians de minst sterke van de vier overgebleven Premier League-clubs.

Engelse ploegen liggen Ajax het beste, meent Avsaroglu. "Dan krijg je altijd ruimte om te voetballen", laat de commentator weten aan zijn werkgever. Avsaroglu schat de huidige nummer vijf van Engeland minder hoog in dan Manchester City, Liverpool en Tottenham Hotspur. "Wat dat betreft is United de beste optie, afgezet tegen de kwaliteit in de selectie."

Algemeen Dagblad-journalist Geert Langendorff is het hier gedeeltelijk mee eens. "Voor een fris Ajax is dit op papier de makkelijkste tegenstander. United heeft ongelooflijk gestunt tegen Paris Saint-Germain, maar dat lijkt eenmalig te zijn. De spelers lopen namelijk in het rood", doelt hij op de blessuregolf op Old Trafford: liefst tien selectiespelers van The Mancunians kampen met fysieke klachten. "De selectie is gesloopt door een enorme waslijst aan blessures."

Langendorff houdt echter nog een slag om de arm, aangezien de kwartfinalewedstrijden pas in april plaats zullen vinden. "Als ze iedereen fit weten te krijgen voor de kwartfinales en als ze in vorm zijn, is United een vervelende ploeg."

De loting voor de kwartfinales vindt vrijdagmiddag plaats. Behalve Ajax en de vier bovenenoemde Premier League-clugs gaan FC Barcelona, Juventus en FC Porto in de koker.

Lees ook: De Boer heeft liever Spurs dan FC Porto: 'Iets betere spelers dan bij PEC Zwolle'

Lees ook: Zeven mogelijke tegenstanders: op wie moet Ajax vrijdag wel of niet hopen?

Poll

Wie zou jij graag als tegenstander van Ajax willen zien?

(17993 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws