'Mannetje' Drommel: 'Vind ik niet. Wat is dat eigenlijk, een mannetje?'

'Mannetje' Drommel: 'Vind ik niet. Wat is dat eigenlijk, een mannetje?'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 09:59vr 15-03-2019 om 09:59

De degradatie uit de Eredivisie heeft voor FC Twente-doelman Joël Drommel goed uitgepakt. De sluitpost van Jong Oranje werd na zijn Eredivisie-optredens vaak bekritiseerd, maar is nu aan een uitstekend seizoen bezig.

Drommel heeft in 27 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden slechts 23 doelpunten om zijn oren gekregen en koerst met FC Twente rechtstreeks af op het kampioenschap. De doelman merkt dat de hele club hunkert naar een terugkeer op het hoogste niveau. "De supporters verdienen de Eredivisie", vertelt hij aan TC/Tubantia. "In de thuiswedstrijden heb ik nog geen enkele keer het gevoel gehad dat we in de Eerste Divisie spelen. De sfeer in het stadion is uniek. Onze uitwedstrijden zijn net thuisduels."

Drommel maakte tijdens zijn debuutseizoenen in de Eredivisie nog een onzekere indruk, maar staat inmiddels vol bravoure onder de lat. "Tegenstanders moeten bang voor je zijn. Als keeper moet je iets uitstralen, dat een speler bij een hoge bal denkt: dat duel ga ik niet aan." Een 'mannetje' wil hij zichzelf echter niet noemen. "Ik vind mezelf geen mannetje. Wat is dat eigenlijk, een mannetje? Met een beetje bravoure is niks mis."

Lees ook: "René van der Gijp heeft me ooit eens 'dolfijntje' genoemd op televisie"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws